marți, 10 mai 2016

Cum sa iti faci cainele sa te asculte!

Cainele este cel mai bun prieten al omului... este o vorba foarte cunoscuta. Cati mai multi oameni care se simt singuri prefera sa isi ia un animal de companie care sa le alina suferinta, sau pur si simplu adora animalele si un catel jucaus este perfect. Copiii iubesc si ei animalele si isi roaga parintii sa le ia un catelus dragut care sa il ia cu ei peste tot.
Daca alegem catelul sa fie animalul nostru de companie, trebuie sa stim cum sa il ingrijim si mai ales sa il facem sa ne asculte. Un catelus neascultator e un dezastru deci trebuie sa avem in vedere cateva aspecte.
In primul rand sub nici o forma nu trebuie sa lovesti catelul. Daca are un comportament nu tocmai bun, trebuie sa ii poruncesti sa se opreasca sau sa stea. Daca acest lucru nu functioneaza, atunci nu-l mai baga in seama. Lipsa de atentie sau de afectiune il va face sa se potoleasca.
Atunci cand face ceva pe placul tau sau cand te asculta stimuleaza-l pozitiv. Il poti lauda, mangaia sau ii poti da ceva bun de mancare.
Joaca-te cu el si dreseaza-l in timp ce va jucati. Dresajul va fi mai usor, iar cainele nu va simti asta ca fiind un dresaj, ci o joaca, dar va tine bine minte ce e de facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu