vineri, 10 iunie 2016

Cum sa alungi mustele si tantarii

Vara ne confruntam foarte des cu problema mustelor si a tantarilor. Este incomod uneori sa dam cu spray pentru tantari pentru ca nu are un miros foarte placut, iar pastilele pentru tantari lasate pe timpul noptii se pare ca nu sunt foarte benefice pentru organism. 
Poti sa folosesti busuiocul pentru a indeparta tantarii. Insectele nu suporta mirosul de busuioc. Este toxic atat pentru muste cat si pentru tantari. Daca iti vei pune busuioc in camera vei fi ferit de aceste insecte suparatoare. 
Menta este o alta planta care indeparteeaza tantarii si mustele. Zdrobeste cateva frunze de menta si pune-le in colturile camerei. Vei scapa imediat de musafirii nepoftiti. Poti pulveriza si putina apa pe frunzele de menta pentru a imprastia mirosul. Pe langa faptul ca vei scapa de insectele acestea, casa ta va avea si un miros proaspat.
Usturoiul indeparteaza si el tantarii. Tot ce trebuie sa faci este sa legi cativa catei de usturoi in pragul usii casei sau sa le pui pe dulap. Usturoiul distruge bacteriile pe care le au mustele si tantarii. 
Rozmarinul alunga mustele imediat. Pune rozmarin peste tot in casa si acestea vor disparea de indata.
Frunzele de nuc au in componenta lor substante care le asfixiaza pe muste si ii alunga pe tantari. Batranii de la tara adesea alungau insectele nepoftite cu ajutorul funzelor de nuci.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu