joi, 16 iunie 2016

De ce sa fii mandra ca esti femeie

Probabil nu de putine ori v-ati fi dorit sa fiti barbati in special in momentele in care ati intampinat greutati pe care cu siguranta un barbat nu le-ar fi intampinat, sau intr-un moment de cumpana in care un barbat s-ar fi descurcat dupa parerea voastra. Ei bine, trebuie sa va aduc la cunostinta cateva avantaje pentru faptul ca v-ati nascut femei. Trebuie sa fiti mandre si sa va comportati ca atare. 
Probabil nu stiati dar...creierul feminin are o memorie mult mai buna. De obicei femeile isi aduc aminte de unele lucruri mai bine decat barbatii. Sigur v-ati confruntat cu situatia cand va trimiteti sotul la cumparaturi si are nevoie de o lista pentru ca nu tine minte ce trebuie sa cumpere.
De asemenea, femeile au simtul olfactiv mai fin. Reprezentantele sexului frumos au cu 50% mai multe celule in bulbul olfactiv, in regiunea din creier unde ajung semnalele mirosurilor, ceea ce semnifica faptul ca femeile simt mult mai repede mirosuri fata de barbati care le simt mai greu. 
Un alt avantaj al faptului ca sunteti femei este acela ca femeile traiesc mai mult. Asa se spune....femeile traiesc mai mult decat barbatii, cu mult mai mult chiar. Media de viata la femei poate depasi 80 de ani, iar speranta de viata mai mare pentru femei se datoreaza faptului ca sunt mai putine cazuri de boli cardiovasculare decat la barbati. 
Si...desi nu s-ar parea, femeile suporta mai bine durerea decat barbati. Durerea feminina este mai acuta decat cea masculina, in special durerile din perioada ciclului menstrual sau din timpul nasterii. Aceste tipuri de dureri le caracterizeaza pe femei drept mult mai rezistente decat barbatii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu