vineri, 22 iulie 2016

Cum iti albesti sosetele

Probabil v-ati intalnit de multe ori cu problema sosetelor albe care...nu mai sunt albe. Fe ca le-ati bagat in masina cu rufe colorate, fie ca s-au ingalbenit sau ca aveti ceva pete pe ele, sosetele albe sunt mereu o problema. Uneori va este greu sa scoateti petele chiar si cu inalbitor. Sosetele albe se murdaresc repede si foarte tare si mereu este bine sa fie impecabile. O solutie foarte simpla prin care sa albesti sosestele chiar si fara clor va dam noi. 
Ai nevoie de o oala mare pe care trebuie sa o umpli jumate cu apa dupa care trebuie sa o pui pe aragaz si sa o lasi sa fiarba. In timp ce fierbe, adauga o felie de lamaie si pune sosetele in oala. Lasa-le sa fiarba pentru cateva minute si scoate-le cu un cleste. La final spala-le cu putina apa si detergent. Daca inca mai observi pete sau murdarie pe ele poti sa mai repeti o data procesul pana cand vei fi multumita de rezultat. 


Este bine sa stii cum sa iti pastrez sosetele albe de-a lungul timpului. Avem un truc si pentru asta. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi sosetele intr-un vas mare in care sa pui trei litri de apa si un sfert de cana de inalbitor. Lasa-le sa stea acolo vreme de cinci minute. Pentru a scoate sosetele din apa trebuie sa porti o pereche de manusi dupa care pui peste ele un inalbitor un pic mai slab. La final, poti sa le speli la masina impreuna cu celalalte rufe albe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu